09
ное.
0

Ботокс

Кой не е чувал вече за ботокс?
Това е едно от най-разпространените подмладяващи средства, подходящо не само за жени, но и за мъже.
❗Процедурата трябва да се прави от лекар

16143630_667559286750128_4378463510359837212_o

Всички сме запознати, че повдигаме веждите си или се смръщваме благодарение на съкращаването и отпускането на определена група мускули. За козметични цели определено количество ботокс(ботулинов токсин) се инжектира в съответната мускулна група. Ботоксът е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава
Некачественото направения ботокс ( от човек без опит, който не може да прецени необходимото количество, няма опит и му липсва техника на поставяне) не само че може да ви направи с „каменни физиономии“ и да изглеждате нелепо, но може и да навреди сериозно на здравето ви.

Повечето хора се страхуват именно от този „каменен ефект“, който виждаме не само в ежедневието си, но сред известните личности. Това е НЕПРАВИЛНО поставен ботокс. Правилно поставеният ботокс ще запази вашата възможност да показвате емоции,но без горната част на лицето ви да заприличва на шарпей, шегувото казано. Естествено няма да споменаваме колко е важно качеството на ботокса, с който се работи.

Затова винаги избирайте човек, с доказано име, който работи с качествени продукти, който има опит и знае как да реагира във всяка ситуация.

Не се притеснявайте – в опитните ръце на Д-р Неделчева процедурата е бърза и сравнително неболезнена.

Можете да запазите своя час за поставяне на Ботокс
или друга естетична консултация на 0887909099 или 042646464
от понеделник до петък от 10.00 часа до 18.00 часа

botoks5botoks33485 botoks32botoks4botoks2    botokswbotoks

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…… Ботулиновият токсин, известен с наименованието „ботокс“, е открит през 1822 год, а едва през 1968 год. започва неговата употреба за медицински цели. От 1978 год. се прилага в офталмологията, когато очни хирурзи случайно откриват, че с помощта на ботокс успешно се лекуват някои случаи на страбизъм (кривогледство) при децата и блефароспазъм (неконтрулируемо мигане). По-късно намира приложение и в неврологията за лечение на лицев хемиспазъм, шийна дистония (болезнено неврологично заболяване съпроводено със спазъм на мускулите в областта на раменете и шията). През 1992 год. се поставя началото на т. нар. ботокс терапия. Успешно се третират мимическите бръчки на лицето, както и бръчките „пачи крак“, а дори намира приложение за лечение на хиперхидроза – състояние на обилно изпотяване. Ботулиновият токсин представлява мощен невротоксин. Неговото действие се изразява в блокиране на предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно (блокира прехода на ацетилхолин от нерва към мускула). По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т. е. не се съкращава и не може да набръчква кожата, която е разположена отгоре. Този период на релаксация трае от 3 до 14 дни след инжекцията, а ефектът на „изгладените“ бръчки – около 6 месеца. През това време ботоксът се разгражда от ензими в организма и нервните окончания възвръщат предишната си функция. В дългосрочен аспект процедурите с ботокс намаляват появата на нови бръчки. Съществуват данни, че ботулиновият токсин успешно повлиява мигренозните пристъпи, като води до пълното им изчезване, но все още няма достатъчно доказателства.

Image may contain: one or more people and closeup

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>