09
ное.

Попълване на бръчки с филъри

Филърите са продукти, които могат да създават обем, запълват вдлъбнатини и бръчки по кожата. Наименованието им идва от англ. Fill – пълня.

Има различни видове филъри за попълване на бръчки, като с всеки един от тях може да се постигне различен ефект. Разлики могат се намерят в това, че един продукт може да съдържа калций, друг да се резорбира по-бързо, да бъде по-гъст или да бъде по-лесен за моделиране. Съществува огромно разнообразие от филъри на пазара – всеки със своите предимства и недостатъци. Д-р Неделчева има изключително богата практика и опит,работи с топ качествени продукти на пазара – за да гарантира успех на своите пациенти. Винаги избирайте доказан професионалист – защото за постигането на  желаните резултати, трябва да се избере както продукт, който най-добре ще отговори на Вашите нужди за обем и дълготрайност ,така и способност и умения на лекаря за работа на продукта в зависимост от индивидуалните характеристики на лицето. За по-добър и дълготраен резултат, филърите могат да се съчетаят с лазерни процедури, мезотерапия, ботокс или други процедури, които  лекарят ви прецени, че са подходящи за Вас.
В зависимост от зоните, които се третират, могат да се правят и комбинации от различни филъри и продукти.

→ От какво са съставени?

Филърите, така наречените пълнители, са съставени от хиалуронови киселини, или биосинтетични полимери. Биосинтетичен клас полимер включва поли-Л-млечна киселина, калциев хидроксилапатит и полиметилметакрилат.
Хиалуроновата киселина се среща естествено в организма и играе важна роля за задържането на влага в кожата. С възрастта и под действие факторите на околната среда, хиалуроновата киселина понижава количеството си, в резултат на което, без достатъчно влага, кожата се отпуска, появяват се бръчки, губи се обем.

Хиалуроновата киселина се резорбира от организма, затова процедурата с нея има временен ефект. Като естествен продукт, тя има много ниска честота на алергични реакции. Тези продукти са предназначени за запълване на бръчки, възстановяване на обеми, формата и твърдостта на кожата. Ефектът е видим почти незабавно.

→Къде най-често се прилагат?

Основно попълващи филъри се използват за линиите около устата, познати още като „назолабиални гънки“ или „назолабиални бръчки“. Тези бръчки стават все по-видими с напредването на възрастта и отпускането на кожата на долната част на лицето. Мастната тъкан в бузите също увисва, което придава на лицето един уморен и тъжен вид.
Други фактори, които могат да са причина за състоянието, са загуба на колаген и еластин, промени в теглото, тютюнопушене, излагане на слънчева светлина, както и генетичната предразположеност. Има различни начини и продукти за коригиране на назолабиалните бръчки.
Филърите са най-лесният и ефикасен начин за коригиране, като се делят на филъри с хиалуронова киселина и колаген-стимулиращи. Целта на тези продукти е да подкрепят и поддържат гънките, които причиняват дълбоките линии.
Процедурите се съчетават прекрасно и с Лифтинг и Мезо-конци- ефектът е още по-забележителен.
Какво представляват т.нар конци можете да видите тук: Tooltiphttp://mnedelcheva-bg.com/cms/page.php/aesthetic-dermatology/3d-tredlifting-mezokontsi/

Процедурата се извършва след предварително поставен локален анестетик, което прави дискомфорта по време на манипулацията минимален.

Тъй като това са мерки за индивидуална терапия, цените и броя на процедурите могат да бъдат определени само след проведена консултация, след която ще бъде избран най-подходящият метод за коригиране и детайлно разяснение как да се грижите за кожата си след манипулацията, за да се задържи ефекта максимално дълго.