09
ное.
0

Попълване на бръчки с филъри

Филърите са продукти, които могат да създават обем, запълват вдлъбнатини и бръчки по кожата. Наименованието им идва от англ. Fill – пълня.

fillerФилърите в естетичната медицина са предназначени основно за запълване на бръчки. Това обаче не е единствената им цел. Филърите са широко използвани в контуриране на лицето и за отстраняване на различни грапавини по кожата, включително атрофични белези. 
Основната задача на филърите е да дадат обем, където той не е достатъчен.
С тази задача се справят отлично и затова се използват за следните цели:
Корекция на назолабиалните бръчки
Увеличаване обема и корекция формата на устните
Контурна пластика на лице (корекция на формата на брадичката, овала на лицето, скулите и контура на бузите)
Неоперативна ринопластика (корекция на формата на носа)
Изглаждане на бръчки около очите
Отстраняването на белези по лицето и тялото

 

Има различни видове филъри за попълване на бръчки, като с всеки един от тях може да се постигне различен ефект. Разликите се основават на различния състав,различна хомогенност,различно стимулиране и въздействие върху организма. Един продукт може да съдържа калций като допълнителна съставка,което коренно променя приложението му. Друг да се резорбира по-бързо, а трети може да бъде по-гъст или да бъде по-лесен за моделиране.  Филърите за уголемяване устни се различават от филърите за попълване на бръчки, оформяне на скули.Изводът е,че съществува огромно разнообразие от филъри на пазара – всеки със своите предимства и недостатъци. Благодарение на своя опит, Д-р Неделчева е успяла да отсее с кои продукти е най-добре да се работи и е успяла до достигне до истината,че колкото по-качествен е даден филър, толкова по-дълготраен и ефективен е и толкова цената е по-висока.
. Винаги избирайте доказан професионалист – защото за постигането на  желаните резултати, трябва да се избере както продукт, който най-добре ще отговори на Вашите нужди за обем и дълготрайност ,така и способност и умения на лекаря за работа на продукта в зависимост от индивидуалните характеристики на лицето. За по-добър и дълготраен резултат, филърите могат да се съчетаят с ЛИФТИНГ с КОНЦИ,лазерни процедури за подмалдяване,Ултразвуково подмладяване HIFU, мезотерапия, ботокс .
Какво са лифтинг конците, можете да прочетете тук: КОНЦИ
В зависимост от зоните, които се третират, могат да се правят и комбинации от различни филъри и продукти.

→Къде най-често се прилагат?

photogrid_1495456332483

Основно попълващи филъри се използват за линиите около устата, познати още като „назолабиални гънки“ или „назолабиални бръчки“. Тези бръчки стават все по-видими с напредването на възрастта и отпускането на кожата на долната част на лицето. Мастната тъкан в бузите също увисва, което придава на лицето един уморен и тъжен вид.
Други фактори, които могат да са причина за състоянието, са загуба на колаген и еластин, промени в теглото, тютюнопушене, излагане на слънчева светлина, както и генетичната предразположеност. Има различни начини и продукти за коригиране на назолабиалните бръчки.Процедурата се извършва след предварително поставен локален анестетик, което прави дискомфорта по време на манипулацията минимален.
В доста от случаите на назолабиални бръчки по-добър ефект би се постигнал с КОНЦИ,вместо с филър.
Какво е подходящо- е въпрос на лична консултация с Д-р Неделчева/

facelift3

 

(Ефект,постигнат чрез лифтинг конци – корекция на назолабиални бръчки)

→Колко процедури са необходими?

Тъй като това са мерки за индивидуална терапия, цените и броя на процедурите могат да бъдат определени само след проведена консултация, след която ще бъде избран най-подходящият метод за коригиране и детайлно разяснение как да се грижите за кожата си след манипулацията, за да се задържи ефекта максимално дълго.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>