co2fraxelpeelbydrned

Fraxel Laser CO2

fraxel laserИновацията – Фраксел лазер CO 
Кажете „Сбогом“ на белезите, пигментациите и бръчките!

Този иновативен лазер премахва акне,белези от акне, петна от слънчево изгаряне, старчески петна, лунички, лоша пигментация, родилни петна, оперативни белези и белези от варицела, стрии, бръчки(лазерно подмладяване). Възстановява кожата след наранявания, охлузвания и има подмладяващ ефект.

co2-gj

⇒ Какъв е ефектът му?
Първо той действа върху повърхностния слой на кожата , като има силен пилинг ефект .
Второ, в зависимост от зададените параметри, достига до по-дълбоките дермални слоеве, където стимулира фибробластите за производство на нови колагенови влакна. (Именно заради това действие,той има изключителен ефект върху възстановяването на кожните дефекти -белези- и на регенерирането на кожата -подмладяване.
♦ Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
♦ Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
♦ Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
♦ Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
♦ Премахване на хиперпигментации.

⇒Какво да знаем за процедурата?
След индивидуална консултация с Д-р Неделчева, която след като ви прегледа и анализира вашия кожен проблем, ще прецени и ще ви обясни какво е най-подходящо за вас, както и какво да очаквате.
Първото,което ще уточните, е кой вид пилинг е подходящ за вас – има химичен, карбонов и лазерен пилинг, всеки от тях има своите предимства и определени кожни проблеми, при които дават най-добър ефект. Става ли въпрос за белези и пигментации, безспорно фракселният пилинг е вашето решение. Второто нещо,което ще уточните, е каква ще е тежестта на пилинга, тоест с каква мощност ще работи, какъв ефект ще се търси . Има лек фракселен пилинг – при леки, плитки белези,локализирани на единични зони(тук обикновено има тридневен период за възстановяване на кожата). Има и тежък фракселен пилинг- той е доста „по-драматичен“, тъй като се използва много по-голяма мощност(периодът на възстановяване е поне 10 дена).

⊗!!! Преди процедурата не трябва да имате тен, не трябва да сте ходили на солариум минимум месец преди процедурата !

Нормална реакция на кожата (при фракционна терапия с фраксел-лазер):
• Зачервяване и усещане за изгаряне (като слънчево) до 30-60 минути след лечението.
(зачервяването на шията е много по-продължително– може да продължи до 1 – 2 дни)
• 24 – 36 часа по-късно, на повърхността се оформят малки корички (люспи).
• Коричките изчезват до 3-5 дни.(при тежкия- 7,8 дни)
!!! В никакъв случай НЕ ЧОПЛЕТЕ тези корички !!! Оставете кожата си да регенерира, за да имате максимален резултат
• Можете да ползвате грим след около 24 часа след лечението.
• Изключително важно е да хидратирате кожата си и да използвате регенериращи кремове за по-бързо възстановяване.
(всичко ще ви бъде обяснено лично от Д-р Неделчева, освен това тя ще си осигури специален КРЕМ, лично приготвен по специална формула от нея, за максимална хидратация и възстановяване.

Избягвайте излагане на слънце или солариум поне 12 седмици след лечението. При излагане на слънце през следващите 6 месеца трябва да се използва лосион с фактор на слънчева защита ( поне SPF 20), за да се избегне повишена пигментация в третираната област.

⇒Какви са възможните странични ефекти?
Макар и много рядко, възможна е появата както на хиперпигментация (потъмняване), така и на хипопигментация (просветляване). И двете състояния са тясно свързани с типа на кожата – рискът при по-тъмна кожа е по-висок. Ползвайте винаги фотозащита. Временни или хронични инфекции могат да забавят заздравяването на раните, които на свой ред могат да увеличат риска от белези, продължително зачервяване и нарушения в пигментацията – диспигментация.

 co2-dsaco2co2-1 co2-3s co2-34 co2-dd  co2-3 co2-g

⇒Как действа? 

Именно в механизма на действието му се крие причината на огромния терапевтичен ефект.
Енергията на лазерния лъч се конвертира от процесор, като се разбива на многочислени микроколонки. Попадайки в кожата по този начини енергията на лъча има аблативен ефект без опасност от термично увреждане. В микрозоните на въздействие в дермата стария колаген и излишния пигмент се подлагат на термично въздействие, за да бъдат унищожени. В същото време, в микроскопичните разстояния между микролъчите остават напълно жизнеспособни клетки, които се активират и започват активно делене за възстановяване на увредената микрозона. В резултат на този процес на мястото на третираните участъци се появява функционално активна млада кожа без естетични недостатъци. Поради факта, че лазерните микроколонки попадат не по-дълбоко от 1.5мм и топлинната енергия практически напълно се разсейва на повърхността на кожата, се изключва прегряване и изгаряне, епидермиса не се уврежда и кожата не се травмира. Това е причината за безопасността и минималната травматичност на процедурата .

ВИДЕО на процедурата –>

⇒Колко процедури са необходими?
Резултатите зависят какво от изходното положение на кожата, така и от системната реакция на организма и от мощността на работа. Ако нашата цел е лазерно подмладяване, процедурата може да се повтаря на 2/4 години.
Ако целта е отстраняване на белези – то обикновено една процедура не е абсолютно достатъчна. Да- винаги има НЕВЕРОЯТЕН ефект, но при много увредена кожа е необходимо постоянство в грижата. Колкото по-дълбок е даден белег, толкова по-трудна е регенерацията и толкова повече усилия и грижи са необходими.

co2fraxelpeel co2fraxelpeelbydrned

Знаете ли,че фракселният лазер се използва  за премахване, изрязване на следните доброкачествени и преканцерозни състояния на кожата: фиброми, брадавици, кокоши трън, мазол, кондиломи, себорейни веруки, съдови звезди, хемангиоми 

–>>> Могат да бъдат третирани различни зони от тялото:
Лице, шия, деколте, външната повърхност на ръцете, бедрата, местата на стрии, хиперпигментации, белези по цялото тяло.

frax-3_cr-1–>след 3 месеца frax-3_cr-3

co2-fraxel_cr-4 co2-fraxel_cr-3 co2-fraxel_cr-2 co2-fraxel_cr-1 36_co2_fraxel_3_meseca_r

Лечение на СТРИИ

 

Стриите са атрофични кожни белези с линейна форма. Появяват се най-често по през пубертета, по време на бременност, при рязка промяна в теглото, активна спортна дейност и прием на медикаменти (системни кортикостероиди и антидепресанти).
→Каква е причината за появата на стрии?-Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна – стрия.
Какви видове стрии има?- Стриите биват пресни и стари. Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа. Старите стрии са бели, хлътнали, с набръчкана пергаментова основа. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен.
Колкото по-пресни са дадени стрии, толкова по-добре се поддават на лазерно лечение.
Лазерният фракселен пилинг е единственият неоперативен метод, който повлиява стриите.
e93e5ded41090d58610a0a566c560bdaВсеки пациент носи своите индивидуални характеристики, но са необходими не по-малко от 3,4 процедури в зависимост от вида и характера на стриите (респективно и белези), вида на кожата и нейните възстановителни способности. Едно посещение не е достътъчно за постигане на желания ефект. Разлика гарантирано ще има, но са пълно повлияване броят на процедурите е различен за всеки човек.