05
яну.
0

Химичен пилинг

Една от задължителните процедури през есенно-зимния период, свързани с грижата за кожата, е ПИЛИНГЪТ .
От английски – PEEL= лющене, белене
Съществуват няколко вида пилинг процедури – Химичен, Лазерен, Карбонов и механичен (четков или дермабразио).
КАКЪВ е подходящ за вашата кожа и вашите проблеми е консултация с лекар-дерматолог.

Химическият пилинг е широко разпространен метод за:
корекция на белези от акне,
разширени пори
хиперпигментации
бръчки
пигментни нарушения,
актинични кератози
ДОКАЗАНО ПОДМЛАДЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ
Химичният пилинг се прави чрез трихлорооцента киселина ( с или без комбинация с други киселини) в различна концетрация. Д-р Неделчева е разработила собствена схема на прилагане на комбинация от киселини както за пилинг на лице, така и за пилинг на тяло (гръб, деколте).
Когато TCA се прилага върху кожата, тя причинява химически щети (предизвиква съхнене и лющене на повърхностния слой на кожата) за период от няколко дни до една седмица. Когато старата кожа се излющи, отдолу се появява нов слой неповредена кожа, която е по-гладка и с по-равномерен тен.
В зависимост от тежестта на пилинга различаваме повърхностен, средно дълбок и дълбок.
Подходяща процедура и за жени, и за мъже.
Тази процедура задължително трябва да се прави от медицинско лице, тъй като става въпрос за работа с киселина! Това не е процедура за домашни условия !

В зависимост от тежестта на пилинга до 3,4 дена настъпва лющене на кожата, зачервяване и сухота. Затова постопервтивната грижа за кожата е изключително важна – за максимално добър резултат. Трябва да се прилагат емолиенти и фотопротектори.Обикновено до 6,7 ден процесът на лющене е приключил. Вече имате още по-красива, нова, по-млада, по – озарена кожа, с равномерен тен.
Най – добър резултат се постига ако повторите процедурата след период от 4,5 седмици.

В


22382146_801019560070766_4650284071440067616_o

На снимката сме ви показали първите етапи на химичния пилинг с ТСА (трихлорооцетна киселина)-преди, по време на химичното въздействие (побеляване на кожата) и веднага след.


Тук е представен ТЕЖЪК химичен пилинг ( по-дълъг възтановителен период)
69_him_piling_trihlorocetna_kiselina_r1

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>