09
ное.
0

Фотоепилация и фототерапия

 

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ и ФОТОЕПИЛАЦИЯ(IPL)

най-модерните методи за трайно обезкосмяване

kosmi3

В основата и на двата метода ( лазерна епилация и фотоепилация) стои ФОТОТЕРМОЛИЗАТА.

Фототермолизата е процес,който включва : приложена върху кожата светлина (фото) ,която се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите умират и отпадат.
За жалост само част от космите се унищожават от една процедура, което налага и повтарянето на тази процедура поне 5-10 пъти, през 3-6 седмици за видим ефект. 
Нормата показва, че за постигане на 70% – 90% разреждане на космите, са необходими средно от 5 до 10 процедури с интервал между тях от 3 до 8 седмици. Най-трудно и бавно се повлияват зоната около устните и брадичката. При наличие на хормонален дисбаланс и прием на стимулиращи хормонални медикаменти, броят на нужните процедури не може да бъде предварително определен. Стандартно на третирането се повлияват тъмните косми върху не много пигментирана кожа.

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез „изтръгване“ (напр. кола маска или пинсета) поне 2 седмици. Необходимо е косъмът да е с дължина между 1 и 4 мм. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 3-5 дни преди посещението си при нас.
> ВАЖНО!Не трябва да имате „тен“ преди процедурата , тоест поне месец преди процедурата не трябва да сте ходили на солариум или на слънчеви бани. СЛЕД процедурата не бива да излагате кожата си на слънчево греене, тъй като има РИСК от хипопигментации,хиперпигментации и петна.

И лазерната, и фотоепилацията са много ефективни процедури, но за очевиден резултат е необходимо постоянство и повторяемост на процедурите. Колко точно процедури са необходими е строго индивидуално. Цената се определя от броя на използваните импулси. Колкото повече са космите, толкова повече импулси са необходими.

В световен мащаб това са единствените процедури за момента, които имат доказани резултати.

–>ФОТОТЕРАПИЯ (ФОТОподмладяване)

kosmi

Не се излагайте активно на слънце поне 2 седмици преди процедурата – кожата не бива да е с пресен тен от слънце/солариум. Също така, трябва да се изчакат две седмици, ако преди това зоната е била подлагана на IPL/лазерна епилация.

Фотоподмладяването е съвременен неинвазивен метод, който премахва следите на времето и придава гладък, подмладен и здрав вид на кожата. При фотоподмладяването с IPL се използва интензивна светлина, която прониква в кожата, без да разрушава повърхностния ѝ слой. Топлината, която се провежда, предизвиква образуването на нови колагенови и еластинови фибри, които реорганизират структурата на дермата и епидермиса и имат запълващ ефект.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>