kosmi3-188x250

Фотоепилация и фототерапия

ФОТОЕПИЛАЦИЯ ♥

В нашия център практикуваме фотоепилация и фототерапия още от далечната вече 2003-та година.
Нашият лазер Skin Station беше първият модерен лазер за фототерапия и фотоепилация за територията на област Стара Загора. 
От тогава насам смело можем да заявим,че не стотици, а хиляди пациенти са се възползвали от нашите услуги,свързани с премахване на нежелано окосмяване, лечение на фоточувстителни кожни заболявания каквото е и псориазиса, както и за актуалното фотоподмладяване.
Това, което отличава нашия дерматологичен център от другите, е ОПИТЪТ.
Опит с различните видове кожни фототипове,опит с огромното разнообразие на кожни проблеми и опит,чрез който се стремим към максимализиране на резултатите чрез различни стратегии и подходи за лечение.

Разпалогаме с 3 вида машини за премахване на косми – Skin Station  ,  IPL-laser и селективна термолиза на косъма чрез индивуално мануално въздействие на отделните фоликули .

 Как действа лазерът?
      Принципът на действие на лазера е следният:
1)Лазерната машина изпраща лазерен лъч с определена дължина на вълната,както и с определена мощ
2)Този лъч се поглъща от пигмента меланин,който се съдържа в космите( черните косми съдържат най-много меланин, това е и причината черните и дебели косми да се повлияват най-добре от лазерното премахване)
3) Така лъчът загрява избирателно косъма и чрез него и стволовите клетки на фоликула му, което води до забавяне на растежа или до окончателното му изчезване. Освен това уврежда и кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват космения фоликул.
Колко процедури са необходими?

Истината е,че винаги е необходима повече от една процедура. Да, в практиката сме имали и пациенти, чиито косъмчета се повлияват на 80% още след първата процедура, но тези пациенти са рядкост. При повечето се налага курс от поне 6 до 8 процедури, извършване на определен интервал. Това е следствие от факта, че лазерният лъч е ефективен само при космите,които са във фаза на АНАГЕН ( тоест фаза на активен растеж). Тъй като по време на процедурата една част от космите са в тази фаза, само една част се повлияват. Това са много индивидуални характеристики на всеки човек, затова ефектът при различните хора е различен – не само като брой процедури, но и като ефект в годините. При някои пациенти наистина се получва перманентно премахване.

Какви са спецификите?

    Най-добре от лазерно премахване на космите се повлияват светлите кожи с дебелите твърди черни косми.

kosmi3

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез „изтръгване“ (напр. кола маска или пинсета) поне 2 седмици. Необходимо е косъмът да е с дължина между 1 и 4 мм. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 3-5 дни преди посещението си при нас.

> ВАЖНО! – Не трябва да имате „тен“ преди процедурата , тоест поне месец преди процедурата не трябва да сте ходили на солариум или на слънчеви бани. СЛЕД процедурата не бива да излагате кожата си на слънчево греене, тъй като има РИСК от хипопигментации,хиперпигментации и петна.

И лазерната, и фотоепилацията са много ефективни процедури, но за очевиден резултат е необходимо постоянство и повторяемост на процедурите. Колко точно процедури са необходими е строго индивидуално. Цената се определя от броя на използваните импулси. Колкото повече са космите, толкова повече импулси са необходими. В световен мащаб това са единствените процедури за момента, които имат доказани резултати.

–>ФОТОТЕРАПИЯ (ФОТОподмладяване)

kosmi

Не се излагайте активно на слънце поне 2 седмици преди процедурата – кожата не бива да е с пресен тен от слънце/солариум. Също така, трябва да се изчакат две седмици, ако преди това зоната е била подлагана на IPL/лазерна епилация.

Фотоподмладяването е съвременен неинвазивен метод, който премахва следите на времето и придава гладък, подмладен и здрав вид на кожата. При фотоподмладяването с IPL се използва интензивна светлина, която прониква в кожата, без да разрушава повърхностния ѝ слой. Топлината, която се провежда, предизвиква образуването на нови колагенови и еластинови фибри, които реорганизират структурата на дермата и епидермиса и имат запълващ ефект.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>