02
яну.

Тредлифт – стягане и подмладяване на кожата с резорбируеми конци

ЗА ПРОЦЕДУРАТА

Какво представлява
Тази нашумяла в пследните месеци в България процедура отдавана се прилага в различни страни по света.
Представлява поставяне в кожата на лицето и в някои области на тялото на специални , много тънки конци, чийто уникален дизайн (някои са с гладка повъхност, при други видове много наподобява рибена кост, при трети – конусчета, които след инжектиране се разпъват и се захващат за прилежащите тъкани) изгражда нещо като скеле и принуждава околните структури да ги придържат на желанотомясто.

Резултатът е стягане в третираните области – първоначално чисто механично, а в последствие поради образуването на нови колагенови влакна около посавените конци.

Къде може да се прилага
Методът с успех се прилага при отпускане и нарушаване на овала в средната част на лицето, при двойна брадичка, дори в областта на края на веждите и около очите. В областта на ялото с третират вътрешната част на ръцете, бедрата и корема.

Как протича
Подходът е винаги индивидуален, като има множество техникиза въвеждане на конците посредством игли в кожата – възможна е дори работа в три равнини, като при повечето варианти не се прави предварителен разрез по кожата. При технологиите с „кукички” и „конусчета” се постига здраво захващане на тъкаиите, позволяващо леко повдигане на отпуснатия контур до получаване на желания ефект, докато гладките конци само придържат тъканите и не им позволяват да провиснат. Промяната е видима почти непосредствено след процедурата, пълният и ефект е след около месец и се задържа около 12-24месеца.

НОВО

Ellanse е уникален дермален филър, предназначен да осигури максимална сигурност, биосъвместимост, трайност и ефкасност. Ellanse е нетоксичен, немутагенен, тотално биосъвместим и биорезорбируем продукт. Филърът е предназначен за субкутанно и дълбоко дермално приложение, за попъване на кожни депресии, белези от акне, дълбоки бръчки, назолабиални, ментолабиални гънки, скули, контуриране на овала на лицето, оформяне на носа и др., като използва естествената реакция на организма да капсулира микросферите и да стимулира формирането на съединителна тъкан.

Съставен е от абсолютно гладки поликапролактонови микросфери с размер 25-50 микрометра, хомогенно диспергирани в карбоксил метил-целулозен гел-носител на водна основа.

Поликапролактон се използва в резорбируемите хирургични конци, раневи превръзки, адхезини ариерни продукти, хемостатици, в козметиката за лице, ортопедични и други медицински продукти.
Карбоксиметилцелулозата се включва в състава на дермални филъри, раневи превръзки и системи за контролирано отдаване на лекарствени вещества. Висококачествен слой колаген се формира около микросферите и в резултат поликапролактоновите микросфери образуват скеле за максимилзиране на тъканната инфилтрация и допълнително изграждат дълготраен имплант от естествена тъкан около микросферите.

Уникалните напълно гладки микросфери са в основата на оптималната биосъвмастимост. Процесът на неоколагеногенеза при Ellanse е доказан с хистологичен и имунохистохимичен анализ на кожна биопсия след инжектирането му на животински модел. 21 месеца след аплицирането микросферите са все така налични, а колаген тип 3 се замества с по-едрия и по-стабилен колаген тип 1.

Ellanse е специфично разработен от AQTIS Medical, за да отговори на индивидуалните естетични нужди на клиента. Използване е нова технология, която дава възможност за добро разпределение, избирателна трайност, пълна биорезорбция на продукта след изтичане на действието му.

Ефекта продължава 2, 4 или 5 години в зависимост от избрания вариант. Неслучайно Ellanse е получил награда за 2013г. за биосъвместимост и трайност.

Медоконците (капролактон) и Ellanse (поликапролактон) са съвместими и допълващи се за един по-траен и бляскав ефект.