08
дек.
3

Видове конци

     Съществуват различни видове конци
Общото между тях е,че наистина имат визия на конец ( нишка ).
Обаче разликите между тях са огромни: 

 ♦ структура и състав

 действие и ефект 

трайност

 ♦ начин на поставяне


Всеки дерматолог, който се занимава с поставянето на конци, трябва да умее поставянето както на „най-лесните“ -гладките мезоконци, така и сложните зъбчати конци  и „висшия пилотаж“ на конусните Silhouette Soft  конци .

!!! Какво е подходящо за вас е  въпрос на лична консултация с Д-р Неделчева. !!!!
Само личната консултация с нея ( което включва анализ на кожата ви-типа кожа, дебелината, степента на стареене и гравитационната птоза) може да ви даде ориентир какво е подходящо за вас.

Ще започнем с любимите конци на Д-р Неделчева : 

1.♥Silhouette Soft™ ♥

Създадени на основата на полимлечна киселина те постепенно се разграждат в организма за период от 12 до 36 месеца, създавайки укрепваща структура под кожата.

Резултатът е незабавено и дискретно повдигане, благодарение на „обрамчването“ на тъканта с помощта на конеца. В същото време стартира е регенеративен ефект с постепенното и естествено разграждане на продукта, която е съставен от полимлечна киселина (PLA) – биосъвместима, биоусвояема и стимулираща производството на колаген.*

Този вид конци спадат към т.нар ФЕЙСЛИФТИНГ конци
Резултат с изображение за silhouette soft ЛифтРезултат с изображение за silhouette softинг ефекта – повдигането е незабавно и е в резутат на компресирането и повдигането на тъканите в момента на поставянето на конците посредством тракции.
След въвеждането на конците,докторът прилага лек натиск върху третираната област.По този начин оформя повърхността на кожата и я прави видимо по-гладка.
Регенеративният ефект се постига постепенно и естествено: Полимлечната киселина (PLA), основният компонент на Silhouette Soft е естествен полимер, известен в медицината в продължение на много години (хирургически конци, ортопедични щифтове, винтове и нокти за костни фрактури са изработени от (PLA). Това е така, защото този продукт е особено биосъвместим с човешкото тяло, както и напълно биоразградим. Когато стимулира производството на колаген. Това действие, което продължава в течение на времето, помага да се увеличи обемът на увисналите области и способства за естетичното възстановяване на формата на лицето (или друга част на тялото) постепенно и напълно естествено.Резултат с изображение за silhouette soft

Този вид конци се различават по броя на конусите си 8-12-16 – конуса , от което се определя и различната им цена.
При комбинация на няколко конеца, цената също става по-ниска.

2. Aptos 

Този вид конци тепърва навлизват на българския пазар.
Д-р Неделчева е една от първите, които преминаха успешно и двата курса на обучение с този вид конци.
→Toва са универсални конци за лифтинг и естетични неоперативни корекции, създадени от изобретателя на метода д-р Суламанидзе. Конците са надеждни, безопасни, с моментaлни антиейдж резултати. Този вид конци също спадат към фейслифтинг конците , но са съставени от PCL+LLA, както и имат по-различна структура ( различно поставяне на зъбите при зъбчатите конци). Помагат в практически всяка възраст да се подобри и намали процеса на отпускане на кожата – не само на лицето, но и по цялото тяло :
-Дупе
-Гърди
-Крака (вътрешна и външна зона)
→Правят се  комбинации от различни по дължина, структура и дебелина конци, с различни игли или канюли за въвеждане.
 !!! Задължително от опитен, сертифициран и обучен дерматолог или хирург !!!

3. Зъбчати конци (HappyLift ™ )

Зъбчатите мезоконци представляват нишка, по която има разположени зъбчета, шипчета или конуси. След въвеждането в кожата, тези зъбчета се отварят и се фиксират в тъканите.В някои случаи зъбчетата(шипчета) са разположени по стъблото на конеца:
Биват ЛИНЕЙНИ , тип РИБЕНА КОСТ , тип БОДЛИ на РОЗА .Дебелината на зъбчатите конци също е различна.

Зъбчатите мезоконци представляват нишка по която има разположени зъбчета(шипчета), които след въвеждане в кожата се отварят и фиксират в тъканите. Свободният край на конеца е над кожата и лекарят може допълнително да го натегне, с което се засилва лифтинговия им ефект. Предназначени са за корекция на птоза в средните и долни части на лицето, шията, брадата и много зони по тялото. В зависимост от разположението на зъбчетата, гъстотата и дебелината им са и степените на фиксация в тъканите и лифтинговия им ефект.

Химичният им състав е от същият биоразградим материал и имат различни наименования в зависимост от производителя. Те лежат в по-дълбоките слоеве на кожата и затова възстановителният процес е по-дълъг.

3D мезоконците са зъбчати и с най-изразен лифтингов ефект. По тях са разположени зъбчета/шипчета/, които се вият, като бодлите на розата и обикалят стъблото във всички посоки. Това гарантира много здраво фиксиране в тъканите. За лицето са достатъчни от 4 до 6 мезоконеца.

Комбинирането на различните мезоконци, дава възможност за лифтиране,корегиране и подмладяване на кожата за продължителен период от време. Позволява ни да запазим индивидуалността на всяко лице. Професионалното и умело комбиниране на различните мезоконци дава чудесни естетични резултати.

Резултат с изображение за lead fine thread lift

 

38498625_982837641888956_4801033396883030016_n

4.ГЛАДКИ мезоконци 

Гладкият конец е изключително фин конец от полидиоксанон(Lead FINE LIFT) e поставен в канала на лазерно наточени еластични и атравматични игли, посредством които LFL се въвежда в кожата. Конеца е закрепен така, че след изваждането на иглата остава в кожатa, без да се вижда или напипва. Полидиксаноновите конци години наред се използват в сърдечно-съдовата и очна хирургия, тъй като те за 180 дни напълно се разграждат до безвредните СО 2 и вода. След диагностика мезоконците се въвеждат в кожата като с тях се изгражда армировачна мрежа, която след 2-3 месеца се замества от новопроизведен колаген – биоармировка. Ефекта от процедурата е видим веднага – лифтинг, прибиране и оформяне на контури. Няколко дни след това има лек дискомфот и чувствителност в третираните зони. Чести са и хематомите. В последващите 2-3 месеца позитивните ефекти стават все по-изразени – биоармиране, лифтинг, изчезване на мрежата от малки бръчки и освежавани на тена. Ефекта трае 2 години.

Мезолифтингът с конци се прилага при начална, лека и средно изразена птоза на кожата. Мезоконците играят ролята на чуждо тяло в кожата и отключват мощно възстановителни процеси изразяващи се с усилване на кръвообращението, фибробластна стимулация и производство на колаген, изграждане на нова съдова мрежа.

Броя на поставените мезоконци се определя от лекаря извършващ процедурата, зоната и степента на птоза на кожата.

Процедурата не изисква обезболяване. Има лека болка при пробиването на кожата, а мезоконеца е невидим под кожата. Конците играят роля на чуждо тяло и стимулират възстановителните реакции, изразяващи се с производството на нов колаген, еластин и кръвоносни съдове.

Процедурата е бърза. Продължава около час. Възможно е да станат хематоми.

5.СПИРАЛНИ МЕЗОКОНЦИ

Спиралните мезоконци запазват формата си и въведени в кожата я придърпват към точката на убождане. Предназначени са корекция на отпусната кожа в областта на скулите, бузите, двойната брадичка, шията, повдигане на веждите, корекция на контура на лицето и тялото. Те са изградени от безвреден биоразтворим полидиксанон, но фабрично имат спираловидна форма. Имат по изразен лифтингов ефект от гладките(линейни) мезоконци.

Мили пациенти, най-обобщено, това са основните видове конци.
Независимо от формата на мезоконеца предимствата на ТРЕДЛИФТИНГА са:
атравматична техника, безболезненост, не се налага анестезия, бърз възсановителен период, бърза процедура, отнемаща малко време, незабавен и дълготраен ефект от 2 години. Моделират се контура на лицето и тялото,стимулира се производството на колаген,повишава се микроциркулацията на кръвта, подобрява се мускулния тонус, редуцира се мастната тъкан, стимулират се въстановителните процеси, кожата се стяга и подмладява, биосъвместимост, пълна резорбция на конците, минимален риск от алергични реакции.

Тредлифтинга се съчетава и допълва от други естетични процедури-мезотерапия, радиочестотоен лифтинг, плазмолифтинг, пилинги, филари, ботокс и др.
При съчетаване на процедури се прави пакетна цена !

Всички видове конци за подходящи за работа върху зоните :
♣средните и долни части на лицето, шията, подбрадието.
♣Корекция формата на лицето (скули)
♣Повдигане на подбрадието и шията.
♣Повдигане на гърдите.
♣Повдигане на седалището.
♣Корекция на мастните натрупвания над коленете.
♣Лифтинг на горната част на ръцете.
Разликата се основава основно на бюджетът, който може да си позволи пациента.

3 comments to Видове конци

 • Лилия Георгиева  says:

  Много съм доволна от тази процедура!
  Имаше доста силен оток и приличах на извънземно няколко дена, но крайният резултат беше страхотно лифтиране!
  Видим резултат, въпреки скептичното ми отношение. Странно но ефектът след около 3 месеца беше по-добър. Докторката ми обясни,че именно това е идеята на процедурата – стимулиране на нов колаген, който допълнително повдига.
  Благодаря и за намалението, все пак е скъпа процедура и бонусът, който ми направихте, е силно оценен от мен.
  Блгадоря ви, Д-р Неделчева за всичко :)

 • Петко  says:

  Айдеее беее, няма да станете на 20 години… Пичетата ви как ше се подмадят хахахх

  • franzi v.rhein  says:

   Ами гледайте си хората на 20 г и толкова, какъв Ви е проблема?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>