sp12

Advanced Aesthetic course,Санкт Петербург, октомври 2018г

Този октомври Д-р Неделчева беше част от тренинг конгреса Advanced Aesthetic body and face contouring 2018, който се проведе в сърцето на прекрасния Санкт Петербург.

Както винаги, Д-р Неделчева успя да съчетае полезното с приятното. Освен че „свери часовника си“ с водещи имена в руската дерматологична естетика, тя имаше възможност и да разгледа основните забележителности на руското бижу- Санкт Петербург (лични снимки и видео можете да видите по-надолу)

  20181014_175702              20181014_183845               sp11

Д-р Неделчева : „Всички знаем, че руската нация, по-специално женската част, са изключително притенциозни към външния си вид- жените държат на красотата си, а безспорно грижата за красотата включва освен козметична, но и лекарска намеса – както дерматологична, така и хирургична. Не случайно естетичната медицина и индустрия са толкова силно развити тук – конкуренцията е изключително голяма, търсенето високо, съответно това води и до създаване на нови техники, нови продукти, нови протоколи за работа. Веднага щом разбрах за организирането на такъв конгрес-практикум, пожелах да участвам. Освен това си отделих няколко допълнителни дни, през които имах възможност да посетя почти всички забележителности на Санкт Петербург – един толкова величествен град: Ермитажа,Петерхоф,Царское село, Исакаевския събор, църкавата Спас на Крови,музеят на Фаберже … Истината е, че съчетаването конгрес + екскурзии е много изморително, но когато ти попадне такава възможност, е грехота да я изпуснеш.
screenshot_20181011-084205_chrome 20181011_100839-1Основните теми на конгреса бяха свързани с модерните техники за лифтиране на кожата, клинични случаи при комбинация между ултразвкуково подмладяване ULTHERAPY (работа над SMAS-слоя) + колагенсинтезиращи филъри, разграждане и ефект при различни видове лифтинг конци (поликапролактон и/или полидиоксанон), бъдещето на протеогликаните и т.нар филъри с памет в антиейдж грижата. Практическата част беше насочена към използването на различни видове филъри в моделирането на различни части на лицето (нос,брадичка,челюст и др) – специфика на антомичните области – честно казано това са неща, които практикувам от години, и не видях нещо, което да е непознато за мен или да не съм срещала в практиката си, но всяко ново наблюдение и откритие от практиката на колеги при работа с конкретни продукти са изключително полезни за обогатяване и на моята подготвка. Както знаете  медицина се учи до края на живота, затова постоянно трябва да се чете и да се следят новостите.

Бяха представени множеството клинични случаи от практиката на руските колеги-специалисти на индивидуални реакции от страна на организма към различни продукти (филъри, конци, ултразвук и т.н), заедно и генетичните предразположености на различните раси. Интересни бяха няколко нови техники и няколко нови протокола при усложнения, което обогати познанията ми. Харесва ми как работят руснаците – мащабно и със замах,тоест когато ще се работи, ще се работи с необходимите количества и подходящото качество.Точно както обичам да работя и аз. Имаше и т.нар мениджърска част(рекламна), която обсъждаше колко е важен индивидуалният подход към всеки пациент – отново  начин,по който работя още от началото на кариерата си като лекар – всеки човек е специфичен, не само като анатомия, но и като физиология ,и много важно – психология, затова трябва да подхождаш специфично. Трябва да можеш да казваш „НЕ, стига толкова“ на пациенти, които се вманиачават по процедурите и минават извън естетичните норми. Една от практикум-лекциите разискваше въпроса относно пациенти със системни заболявания (лупус, диабет, ревматизъм и редица други) и онкоболни пациенти – разработват се нови продукти, подходящи за такива пациенти, защото за момента изборът е ограничен, а реално аз лично имам много такива пациенти – прекрасни хора,които заслужават грижата да се погрижат за себе си и своето самочувствие.

20181011_100606-1      20181014_181131

Относно моментите ми извън конгреса – нямам думи,за да опиша колко невероятен град е Санкт Петербург. Това е истинско бижу, истинско богатство и безспорно бих се завърнала отново тук! Пожелавам на всеки да има възможността да посети този град, защото е преживяване за цял живот. Споделям с вас мои лични снимки от Санкт Петербург – започвам работа, заредена от страхотните си преживявания, от новите си запознанства и обмен на опит с руски колеги на световно ниво.→ЛИЧНИ СНИМКИ и ВИДЕО:

sp2sp1 sp3sp4

sp8

sp7sp620181014_175146sp9sp520181013_151247sp1020181013_15065820181014_202905

Processed with VSCO with c1 preset

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>