kokoshi-tran

Кокоши трън

Кокошият трън- почти всеки човек е чувал за него, а повече от 10% от населението се е сблъсквало с този проблем.
Всъщност това е кожно образувание, причинено от вирус. Вирусът, който е виновен се нарича човешки папиломен вирус (HPV).
Човешкия папиломен вирус (Human Papillomavirus, HPV) е ДНК вирус, който атакува епителните клетки на кожата и лигавиците на човешкото тяло. Познати са около 200 различни типа на HPV, всеки от които се характеризира със специфичност във въздействието си върху тъканите.

Всъщност кокошият трън представлява плантарна брадавица, като най-характерната му изява е БОЛКАТА.
Повече наши пациенти достигат до нас едва след като болката не им позволява да ходят нормално.
Колкото по-рано отидете на дерматолог, за да премахне тези кожни образувания, толкова по-бързо ще се освободите от тях. Освен това големият размер предполага повече болка по време на отсраняването им и доста по-дълъг възстановителен период.

Резултат с изображение за кокоши трън уикипедия Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за кокоши трън уикипедия Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображение

Същестуват няколко метода за унищожаване на образуванията, като в повечето случаи комбинация между КРИОТЕРАПИЯ  (обработка с азот) и хирургичен метод на ексцизия.

Как протича процедурата на криотерапия- контактът междъ памукът, напоен с течен азот и брадавицата трае обикновено от 30 до 60 секунди. Кокошият трън веднага побелява и започва да се усеща мравучкане. След 1 до 3 дни от изгарянето се образува мехур, изпълнен с бистра течност (в която може да има примесена и кръв), на върха на който се намира изтеглената от течността брадавица. Следва хирургично отстраняване.
Идеята на цялата процедура е тъканта, която е заразена с вируса, както и самия вирус , да бъда УНИЩОЖЕНИ и премахнати.

kokoshi-tran

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>