Лечение

Акне

acne-beforeacne-after

Специалистите в дерматологичен център ”Д-р Неделчева” могат да ви погнат да намалите наличието на акне или да го излекуват изцяло, като ползват няколко различни метода. Някои случаи на акне могат да се излекуват с медикаменти, които се през устата, а други се третират по-успешно с лосиони и кремове. Предписаните от лекар антибиотици могат да намалят значително появата на акне, като унищожават някои бактерии, които го причиняват и редуцират инфекцията. Лечението може да продължи повече от месец, като паралелно се ползва и лосион.

В този център също така се използва лазерен апарат “Skin Station” за лечение на акне по метода на топлинно-светлинната енергия.(LHE)

Една от задължителните процедури през есенно-зимния период, свързани с грижата за кожата, е ПИЛИНГЪТ 
Съществуват няколко вида пилинг процедури – Химичен, Лазерен, Карбонов и механичен (четков или дермабразио). КАКЪВ е подходящ за вашата кожа и вашите проблеми е консултация с нашия дерматолог – Д-р Неделчева :)
На снимката сме ви показали първите етапи на химичния пилинг с ТСА (трихлорооцетна киселина)-преди, по време на химичното въздействие (побеляване на кожата) и веднага след.
Химическият пилинг е широко разпространен метод за:
 корекция на белези от акне,
 разширени пори
 хиперпигментации
 бръчки,
 пигментни нарушения,
актинични кератози

Когато TCA се прилага върху кожата, тя причинява химически щети (предизвиква съхнене и лющене на повърхностния слой на кожата) за период от няколко дни до една седмица. Когато старата кожа се излющи, отдолу се появява нов слой неповредена кожа, която е по-гладка и с по-равномерен тен.
В зависимост от тежестта на пилинга различаваме повърхностен, средно дълбок и дълбок.

Тази процедура задължително трябва да се прави от медицинско лице, тъй като става въпрос за работа с киселина! Това не е процедура за домашни условия 

В зависимост от тежестта на пилинга до 3,4 дена настъпва лющене на кожата, зачервяване и сухота. Затова постопервтивната грижа за кожата е изключително важна – за максимално добър резултат. Трябва да се прилагат емолиенти и фотопротектори.
Обикновено до 6,7 ден процесът на лющене е приключил. Вече имате още по-красива, нова, по-млада, по – озарена кожа, с равномерен тен.
Най – добър резултат се постига ако повторите процедурата след период от 4,5 седмици.

22382146_801019560070766_4650284071440067616_o


Ботокс

botox-woman-beforebotox-woman-after

Ботоксът всъщност е една разредена форма на ботулиновия токсин. Успешно се прилага без наличието на дълготрайни негативни остатъчни ефекти от средата на 90-те години.

Практиката доказва, че е безопасен и ефективен препарат за премахване на бръчките, които се оформят вследствие на мимиките на лицето. За най-добри резултати се изискват посещение при дерматолога от порядъка на 3 до 6 месеца след първото третиране с Ботокс.

Ботокс се поставя с инжекции, които са безболезнени и не е необходим престой в клиника за възстановяване. Ефектът на Ботокс е, че отслабва силата на лицевите мускули и спира влиянието на мимиката, като почти не пречи на лицевия израз. Резултатът е видим в период от 2 до 7 дни след третирането.
Ботокс се използва и за НАМАЛЯВАНЕ НА ПОТЕНЕТО !

botox-men-beforebotox-men-after


Химически пилинг

skin-peel-beforeskin-peel-after

Първоначално кожата на лицето на всеки от нас е гладка, мека и нежна. С течение на времето започват видими ефекти от влияние на слънцето, атмосфрерата и други фактори, които правят най-горния слой на кожата груб, сух и набръчкан.Тези ефекти на стареене могат да се премахнат чрез химически пилинг или други процедури. След химически пилинг се наблюдава оформяне на нови кожни клетки, които заменят премахнатите от пилинга, което оформя гладка повърхност на кожата.

Пилингът може да е повърхностен, средно дълбок или дълбок. Повърхностният е най-лекият и премахва най-фините бръчки, подобрява състоянието на сухата кожа и помага за лечение на акне. Средно дълбокият е по-ефективен в премахване на опредлен вид пигментни петна, също оеднаквява пигментацията на кожата и някои фини бръчки.

Дълбокия пилинг се прилага по-рядко има най-дълготраен ефект и премахва повредения слой кожа, по-дълбоките бръчки и леки недоброкачествени образования в начален стадий.


Екзема и суха кожа

dry-skin-ekzema

Екземата много често е реакция на кожата към недоброкачествени

сапуни и шампоани и някои видове тъкани на дрехи.

„Най-добре е да се консултирате незабавно с дерматолог, преди да са настъпили усложнения. Също така много опасно е самолечението и прилагане на „народна медицина.”- съветва д-р Милена Неделчева.


Фототерапия и фотоепилация

В Дерматологичен център „Д-р Неделчева” използваме лазер „Skin Station” за фотоепилация, фототерапия за лечение на акне и псориазис. Също се използва се за третиране на застаряваща или повредена от слънчеви лъчи кожа.

Този лазарен апарат е пробив в технологиите на прилагане на светлинно-топлинна енергия. След третирането кожата изглежда по-млада и по-гладка, тъй като се получава лифтинг ефект и стягане на кожата. Skin Station успешно се използва за прехаване на кафяви и червени пигментационни петна, неравномерана естествена пигментация, груби повърхности по кожата, спукани капиляри и др.

Всяко лечение с (LHE)- светлинно-топлинна енергия използва концепцията на (IPL), но е по-напреднала технология, защото използва директна светлина. Съчетаването на светлинни с топлинни вълни е по-ефикасно. Не е необходимо да се охлажда кожата и няма почти никакви странични ефекти.

facial -nair-beforefacial-hair-after

back-hair-beforeback-hair-after


Псориазис

Body-psoriasis

След внимателен преглед, при който се установява вида на псориазиса и състоянието на пациента определяме начина на лечение. Може да се лекува с кремове и лосиони, фототерапия със “Skin Station” и с определени медикаменти.


Премахване на бръчки с филъри

before-men-face-radiesseafter-men-face-radiesse

Третирането на бръчки с различни видове филъри се предлага в Дерматологичен център ”Д-р Неделчева”. Успешно работим в сферата на дълготрайния ефект на подмладяване на кожата, като премахваме бръчките около устните, носа, очите и челото. Един от филърите е Radiesse. Той е одобрен от Асосиацията на американските дерматолози. Radiesse съдържа calcium hydroxylapatite, който е една от естествените съставки на човешките кости. Тъй като е субстанция, която се съдържа в човешкия организъм при Radiesse не са необходими алергични тестове за поносимост на продукта, защото не предизвиква възпаления. Той е един от най-модерните продукти на пазара.

Ефектът от третиране с Radiesse е много по-дълготраен от ефекта на филърите Restylane, Juvederm. Филърът Radiesse се ползва за тъканно-възстановяващи процедури и оформяне на по-добър контур на лицето, a не само за запълване на бръчки.

Също използваме филъри от ново поколение, като Teosyal Ultradeep, Teosyal-Kiss, Teosyal Ultimate and Cristal Face.

before-lady-face-teosialafter-lady-face-teosial

Тeosyal съдържа изкючително висок процент хиалуронова киселина.Това е съставка, която изобщо не съдържа субстанции на животинска основа. Молекулите на препарата се вграждат в молекулите на човешката кожа и са напълно съвместими с човешката хиалуронова киселина. Това създава много дълготраен ефект.Тъй като е с най-ниско съдържание на протеин Teosyal намалява до минимум риска от странични ефекти.

before-teosial-ultimateafter-teosial-uitimate


Естетична мезотерапия

За първи път е въведена във Франция, а после разпространена в Европа и Америка. В началото е използвана при лечение на болката, чрез приложението си в ревматологията и спортната медицина. В областта на естетичната медицина мезотерапията беше до скоро второстепенна терапевтична алтернатива за лечение на целулит след липосукцио. Две водещи приложения неотдавна й дадоха нов имидж и я изведоха под светлината на прожекторите. Mesolift или мesoqlow или инжектиране на хиалуронова киселина, мултиелементи и витамини в областта на лицето и нарастващата употреба за моделиране на тялото.

Мезотерапия за лице и шия

Френският лекар Д-р Херцог въведе термина mesolift. Oзначава инжектиране в естествена среда, директно в дермата(под епидермиса) на „хранителни вещества”, витамини, олигоелементи и вещества влизащи в състава на кожата. Тази голяма идея е нещо далеч по-значимо от моден феномен, поради отличния лифтинг-ефект.

Мезо-скулптурата е вид мезотерапия за оформяне на контура на ръцете, гърдите, корема, краката и бедрата. За разлика от липосукциото, при която третирането изисква дъбоко проникване в мастните депа под кожата, мезо-скулптурата успешно решава проблема, като третира повърхността на кожата.


Лечение на целулит

before-cellulite-treatmentafter-cellulite-treatment

В Дерматологичен центрър „Д-р Неделчева” използваме апарат “Velasmooth” за успешно тертиране на целулита по бедрата, корема, ръцете, шията и избщо, където е необходимо. Това третиране не изсква хириргическа интервенция и абсолютно безболезнено. Радиовълните и светлинната енергия усилват метаболизма на мастните клетки и така се стопява мастната тъкан. Вакумът от апарата служи за охлаждане на тъканите и със своята тяга осигурява леко разширяване на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Движението на механичните ролки на апарата третират кожата, така че радиовълните да влизат по-дълбоко в мастните тъкани.

Пациентите може да установят леко усилване на позивите за уриниране, след третирането, защото след увеличаване на метаболизма, разградените мастни клетки се изхвърлят от организма чрез лимфната система, а оттам в урината.

Всеки сеанс с “Velasmooth” трае около 20 минути и обикновено са нужни от 8 до 16 сеанса за най-добър ефект от третирането.


Плазмолифтинг

Filling

Съвременната наука е открила, че след вземане на кръв – не чужда, а собствена и отделяне на плазма обогатена с тромбоцити от нея се получава ефективен” елексир на младостта”.Тромбоцитите са отговорни за регенерацията на тъканите.Те имат спосбност да произвеждат вещества, които активират собствените стволови клетки, в резултат, на което кожата започва да се обновява отвътре.

Кожата става по-еластична, добива здрав цвят, произвежда колаген и се възстановява сама.

В нашия център методът се прилага успешно от май 2010г.


Перманентен грим

Перманентен грим - очи и устниПерманентен грим - устни

Микропигментацията е вид естетическа процедура, която коригира, моделира, разкрасява и хармонизира
чертите на лицето (устни, вежди, клепачи и др.)
или определени зони на тялото (скалп, ареоли и др.)

Тъй като в процеса на провеждане на процедурата се използват игли и пигменти, които се имплантират в кожата, всеки един детайл от микропигментацията е съобразен със законови наредби, контролирани на всяко институционално ниво – от Съвета на Европа, Комисията на министрите (ResAP82003/2) до ниво местни власти.

В зависимост от вида на кожата, техниката, областа на приложение и пигментите, резултатите могат да издържат от 6 до 18 месеца. юпрепоръчва се след около12 месеца след извършване на процедурата да се направи оглед и по преценка на специалиста да се определи кога трябва да се направи корекция.


Алергично тестване

Алергично тестване с 20 алергена