Лечение

himichenpiling

Една от задължителните процедури през есенно-зимния период, свързани с грижата за кожата, е ПИЛИНГЪТ 

Съществуват няколко вида пилинг процедури – Химичен, Лазерен, Карбонов и механичен (четков или дермабразио). КАКЪВ е подходящ за вашата кожа и вашите проблеми е консултация с нашия дерматолог – Д-р Неделчева :)
На снимката сме ви показали първите етапи на химичния пилинг с ТСА (трихлорооцетна киселина)-преди, по време на химичното въздействие (побеляване на кожата) и веднага след.
Химическият пилинг е широко разпространен метод за:
 корекция на белези от акне,
 разширени пори
 хиперпигментации
 бръчки,
 пигментни нарушения,
актинични кератози

Когато TCA се прилага върху кожата, тя причинява химически щети (предизвиква съхнене и лющене на повърхностния слой на кожата) за период от няколко дни до една седмица. Когато старата кожа се излющи, отдолу се появява нов слой неповредена кожа, която е по-гладка и с по-равномерен тен.
В зависимост от тежестта на пилинга различаваме повърхностен, средно дълбок и дълбок.
Тази процедура задължително трябва да се прави от медицинско лице, тъй като става въпрос за работа с киселина!

Това не е процедура за домашни условия 

В зависимост от тежестта на пилинга до 3,4 дена настъпва лющене на кожата, зачервяване и сухота. Затова постопервтивната грижа за кожата е изключително важна – за максимално добър резултат. Трябва да се прилагат емолиенти и фотопротектори.
Обикновено до 6,7 ден процесът на лющене е приключил. Вече имате още по-красива, нова, по-млада, по – озарена кожа, с равномерен тен.
Най – добър резултат се постига ако повторите процедурата след период от 4,5 седмици.

22382146_801019560070766_4650284071440067616_o

 himichenpiling